A digitális objektív és a képarány-beállítások

gopro hero11 black mini akciokamera

A digitális objektív és a képarány-beállítások módosítása a Quik alkalmazás segítségével

Mostantól a GoPro alkalmazásban elérhető egy objektiv eszköz, amely a HERO11 Black vagy HERO11 Black Mini kamerával rögzített tartalmak utómunkálataikor lehetővé teszi a digitális objektívek közötti váltást. Innentől kezdve nem kell aggódnunk a digitális objektív beállításai miatt és sokkal jobban koncentrálhatunk a HyperView vagy SuperView Digitális objektívvel történő felvételekre még akkor is, ha 8:7 képarányt használunk. Ezeket a felvételeket az utómunkálatok során még tovább finomíthatjuk.

Ha például egy epikus sípályát HyperView-ban veszünk fel, de nem szeretnénk dinamikusan megnyújtott 16:9-es videót megosztani, feltölthetjük a videót a Quik-be, és a Lens Tool segítségével lineáris digitális objektívvé szerkeszthetjük, amely már kevésbé fog torzítani. Ha még egy lépést rászánunk a szerkesztésre, akkor 4:3 képarányba is kimenthetjük a felvételt.

A Lens Tool eszközt használhatjuk az iOS és az Android rendszerekben is. A fénykép vagy a videó szerkesztésre kell kattintanunk és máris megjelenik a Lencse (Lens Tool) opció. Itt ki tudjuk már választani a lineáris-, a széles-, a szuper- vagy a hipernézetet. Attól függően választhatunk a lehetőségek közül, hogy az eredeti klip rögzítése milyen digitális lencse beállítással került rögzítésre.

A Lens Tool eszköz az utólagos kreatív munkálatokat is megkönnyíti, hiszen korrigálható a látómező és a torzítás, abban az esetben is, ha az eredeti rögzítési beállítások nem feleltek meg nekünk. Ez a lehetőség segít abban, hogy a helyszíneken ne kelljen a beállításokkal sokat bajlódnunk, hanem kényelmesen az utómunkálatok során igényeink szerint finomíthatjuk a felvételeket.

A legjobb, ha a 16:9 HyperView és a 8:7 Wide beállításokat használjuk, hogy kevesebb legyen a torzítás és különböző képarányokkal rendelkező lencseváltozatokat adjon ki. Arra viszont figyeljünk, hogy ha a videó rögzítése lineáris 4:3-ban kerül rögzítésre, akkor a HyperView-ra már nem lehet frissíteni.

A Quik alkalmazásban szűrőket használhatunk, színkorrekciókat és vágásokat végezhetünk el az utómunkálatok során.

A képfrissítés, úgy, mint a Lens Tool, a Horizon Lock, a tükrözés vagy a forgatás elérhető a Quick alkalmazásban a Keret ikonra kattintva. A képfrissítés során megváltoztathatjuk a fénykép vagy a videó képarányát. Ez a lehetőség akkor hasznos, ha a HERO11 kamera új érzékelője 8:7-es képarányban rögzíti a felvételt.

A Lens Tool bármelyik HERO11 Black vagy HERO11 Black Mini kamerával készített fénykép vagy videó esetén is alkalmazható. A Lens Tool azonban nem működik okostelefonos, DSLR vagy GoPro kamerákkal rögzített felvételek esetén és a QuikProban tárolt felvételeknél sem.

forrás: https://gopro.com/en/hu/news/digital-lens-tool-and-aspect-ratios-gopro-quik-app

#goproberles

gopro adapter
GoPro bérlés